Behandling og forebyggelse af parasitter Behandling og forebyggelse af parasitter

Behandling og forebyggelse af parasitter

Har du hund, så er der god grund til at forebygge mod irriterende parasitter og insekter, der ellers kan blive et problem for hele familien. De bider og stikker ikke kun til stor irritation for din hund, de kan også overføre potentielt farlige sygdomme.

Det er at foretrække at forebygge fremfor at behandle din hund. Selvom flåten, med sin lille størrelse, der kan gøre det umuligt at få øje på den, ikke virker som den helt store trussel, så kan der være risici forbundet med dens bid. Er din hund først blevet bidt af en flåt, er der nemlig risiko for, at flåten har overført farlige sygdomme til din hund.

Forebyggelse er også at foretrække, når det kommer til lopper. Lopperne kan nemlig forårsage hudproblemer og vokse sig til et stort problem i hjemmet, der kan være svært at komme af med igen. Derfor er bedst helt at forhindre at din hund får hevet lopper med hjem.

En enkelt loppe lever aldrig alene

Loppens bid kan være til stor irritation for din hund. De klør, irriterer og kan give loppeallergi. Har din hund først udviklet allergi, er et enkelt bid nok til at forårsage så voldsom klør, at hunden kradser hul i huden.

Derudover kan en enkelt hunloppe i din hunds pels blive til 2000 lopper i hjemmet på få uger. Slår lopperne først lejr i hjemmet kan det selv med effektiv behandling tage månedsvis at komme helt af med dem.

Hold derfor lopperne helt fra døren med forebyggende behandling. Bayvantic begynder at virke uden at lopperne behøver at bide. Det minimerer risikoen for loppeallergi. Skulle uheldet være ude, og din hund er blevet angrebet, forhindrer Bayvantic også loppelarver i omgivelserne i at udvikle sig.

Flåtbid kan gøre din hund syg

Når flåten bider sig fast, gylper den en smule spyt op for at gøre plads til blodmåltidet. Og spyttet kan være inficerede med mikroorganismer, som kan give alvorlige sygdomme hos din hund, såsom borrelia, anaplasma og TBE (Tick-borne encephalitis). En tommelfingerregel er, at flåten skal have siddet på sin vært i mindst 24 timer, for at der er risiko for smitte. Det er dog kun en tommelfingerregel, og det er altid bedst helt at forhindre flåten i at kunne bide sig fast. TBE overføres for eksempel med det samme.

Når du forebygger mod flåtbid, forhindrer du helt flåterne i at kunne sætte tænderne i din hund. Når du behandler med Bayvantic, dannes der et usynligt skjold rundt om huden på din hund, som flåterne reagerer på. Skjoldet har en afvisende effekt, så flåterne falder af og dør. Effekten begynder inden de når at bide din hund.

Forebyg i dag og minimér risikoen for farlige flåtbårne sygdomme.

Flere artikler til dig