Hvordan fjerner man flåter på hunde?

Flåter kan sætte sig på praktisk set alle kæledyr med pels – samt mennesker. De små parasitter er følsomme overfor temperaturer, lugt og bevægelse, derfor sætter de sig typisk varme steder såsom: lyskeregionen, ved ørene og benpartiet.

Hvordan fjerner man flåter på hunde?

  1. Brug en pincet eller flåttang til af gribe fat om flåten
  2. Anbring pincetten/tangen så tæt ved huden som muligt
  3. Tag fat i flåten, og drej langsomt pincetten rundt et antal gange, indtil flåten slipper
  4. Hvis munddelen bliver siddende, fjernes de efterfølgende, da disse kan give risiko for kløe og infektion
  5. Vask bidstedet med vand og sæbe

Flåtbårne sygdomme

Flåter kan sætte sig på praktisk set alle kæledyr med pels – samt mennesker. De små parasitter er følsomme overfor temperaturer, lugt og bevægelse, derfor sætter de sig typisk varme steder såsom: lyskeregionen, ved ørene og benpartiet. Selvom det kan være svært at se om flåten har sat sig fast med det blotte øje, er der dog flere gode grunde til at fjerne dem hurtigst muligt. Deres bid kan nemlig overføre sygdomme, der kan få konsekvenser for både dig og din hund. I Skandinavien er der særligt tre flåtbårne sygdomme, man bør være opmærksom på:

  • Borreliose (borrelia)
  • Anaplasmose
  • TBE (Tick-Borne Encephalitis)

Hvordan kan man forebygge flåtoverførte sygdomme?

En god tommelfingerregl er, at kontrollere hunden dagligt, og fjerne eventuelle flåter hurtigst muligt. Den ideelle løsning er helt at forhindre flåterne i at bide, så man undgår de overfører bakterierne. Ved bruge et forebyggende middel mod flåter, afviser du flåterne så de ikke bider sig fast på din hund. Bayvantic afviser netop flåterne, før de når at bide. Det nedsætter risikoen for flåtoverførte sygdomme.