Hvordan kommer jeg i gang med at træne hunden til jagt?

Jagtsæsonen er skudt i gang og hvis du har en hund derhjemme, som står på spring for at komme med for første gang, er der nogle vigtige ting, som du skal forberede dig på, inden du begiver dig på jagt med din firbenede ven. For det er ikke bare at tage sin hund med på jagt, fordi man har lyst. Det kræver træning og det er vigtigt at komme i gang på den rigtige måde.

Det er bedst at træningen til jagthund går i gang, når hunden er hvalp. Det er her, man som hundeejerkan afgøre, om hunden egner sig til jagt. Dog er det aldrig for sent – en hund kan lære nye ting hele livet.

Det er først og fremmest vigtigt at tænke over hvilken jagtform, der passer til netop hundens race. Husk at jagthunderacerne er fremavlet igennem generationer til vidt forskellige jagtformål.

Se her hvilke racer der er gode til hvilke formål! 

De arvelige egenskaber er forudsætningen for en god jagthund, men man kan som hundeejer motivere hvalpen i den rigtige retning gennem en målrettet og effektiv træning.

Den rigtige træning er en af hjørnestenene i at få en god jagthund. Startende fra den basale lydighedstræning, motivation og socialisering til den mere jagtfokuserede træning som apportering, sportræning og søgning.

Men hvornår er hunden så endeligt klar til jagt?
Der er stor forskel på at træne i isolerede omgivelser og at træne i det fri, hvor der pludselig er mange fremmede hunde og mennesker og ikke mindst høje lyd fra skud. Al det kan være en stor mundfuld for din hund. Tilvænnes hunden ikke langsomt til de rigtige ”knald i bøssen”, kan konsekvensen være en skudfølsom hund, som kan tage lange træningstimer at få lokket med ud på marken igen.

Start derfor i det små med et par småjagter, hvor I skyder én eller to fugle for hunden, så den langsomt kan vænne sig til flere og flere skudafgivelser.

Det er altid en god idé at kontakte sin lokale jagtforening, hundeforening, hundeskole etc., hvor du kan få hjælp til at komme i gang.

Så kan du få dig en dejlig jagthund for livet!

Flere artikler til dig