Kvinder går også efter jagttegnet

Flere og flere kvinder vælger at gå på jagt, og antallet af kvinder, der indløser jagttegn, fortsætter med at stige. Lige nu udgør kvinderne 6% af det samlede antal jagttegn i Danmark1. Er du en af dem?

Jagtsæsonen er skudt i gang, og det er ikke blot mænd med rifler, man møder på markerne – kvinder hiver i højere grad end nogensinde før også i jagtuniformen.

Du er måske én af de mange kvinder, der bryder med denne, ellers tidligere fastlagte, kønsrolle. Det behøver nemlig ikke at være kvinder, der ”samler bær” og mænd, der går på jagt.

Kvinder har også ”skud i bøssen”

Hvad er det, der gør, at flere kvinder ønsker at udforske det ellers maskuline jagtunivers? Naturoplevelsen er en vigtig faktor – dét at gå rundt i skov og mark i flere timer, kun i selskab med sine egne tanker, roen, naturen og måske en følgetro firbenet ven. Det giver et afbræk fra en, til tider, ellers stresset hverdag. Signe er en af de kvinder, der nyder at gå på jagt. Hun beskriver oplevelsen således:
"Det er en meget speciel oplevelse, som er svær at forklare. Det er lidt magisk. Det er det bl.a. på grund af den meget intense naturoplevelse og så de der dyr, der lige pludselig bare er der. Det er, som om de kommer ud af det blå. Hvor de øjeblikket før har været helt skjult, så er de der lige pludselig. Det er virkelig magisk"2.

Også det sociale aspekt, er noget, som flere kvinder sætter pris på.  Der er bare et særligt samvær, hvad end det er på marken eller indenfor i jagthytten.

At dele oplevelsen med sin hund

De unikke oplevelser, du kan få med din hund på jagten, er også noget, som mange kvinder fremhæver. Hundearbejdet kræver hård træning, men det er en særlig følelse, når træningen giver pote, og du kan mærke, hvordan I kompenserer hinanden i hver jeres rolle.

Læs artiklen ”Jeg vil gerne have min hund med på jagt”, hvis du vil have råd til, hvordan du forbereder dig og din hund til jagt for første gang.

Det er bare at springe ud i det, hvis lysten til at gribe jagtgeværet har meldt sig!

Ønsker du at gå på jagt med andre kvinder, så er det muligt at finde diverse jagtfællesskaber både på de sociale medier i jagtforeningerne rund om i landet. så findes der jagtklubber og jagter rund om i landet, der er forbeholdt kvinder.

Vi ønsker jer en rigtig god jagtsæson!

Flere artikler til dig