Min hund er aggressiv ved madskålen. Hvad gør jeg? Min hund er aggressiv ved madskålen. Hvad gør jeg?

Min hund er aggressiv ved madskålen. Hvad gør jeg?

Mad-aggression er et udtryk for hundens behov for at beskytte en livsvigtig ressource. Det er både naturligt og normalt, men ikke desto mindre ikke ønskværdigt, når hunden er en del af vores familie. Heldigvis kan du vænne din hund fra denne uønskede adfærd. Det gør du ved at lære hunden at forbinde din, og din families, tilstedeværelse ved maden med noget godt. Start med at sidde på gulvet ved siden af madskålen, mens hunden spiser. De første gange ignorerer du hunden, men derefter kan du begynde at tale roligt til den.

Når din hund er afslappet ved din tilstedeværelse, kan du give den en særlig lækker godbid. Gem godbidden i hånden og lad som om, du tager den fra skålen. Hunden vil opleve, at du “hjælper” den med at finde særligt god mad. Efter nogle fodringer på denne måde kan du begynde at stryge hunden roligt over ryggen, mens den spiser. Beløn med godbidder.

Nu hvor din hund har accepteret, at du er til stede, når den spiser, og at du roder i dens mad, kan du prøve at sætte en tom madskål ned. Lad hunden opdage, at den er tom og giv den dernæst en godbid, som du “tager fra skålen”. På dette tidspunkt vil din hund forbinde det med noget rart, at du er med ved maden, og den regner med, at du giver den godbidder, der er bedre end den almindelige mad.

Nu skal den lære, at du må fjerne skålen igen. Sæt skålen ned og lad hunden spise lidt. Vis nu hunden en godbid, ræk ned og tag skålen, tilsæt godbidden og stil skålen tilbage.

Sidste øvelse er at gå over til, eller forbi hunden, mens den spiser. Som før skal du starte i det små med blot at gå forbi. Kast en godbid ned til hunden, når du passerer. Dernæst kan du gå raskt forbi, løbe og endda puffe let til hunden. Hver gang belønnes hundens rolige adfærd med en godbid.

Flere artikler til dig