Min hvalp hyler og piber, når den er alene hjemme. Min hvalp hyler og piber, når den er alene hjemme.

Min hvalp hyler og piber, når den er alene hjemme.

Hunde er flokdyr, og når de bliver adskilt fra familien, bliver de usikre. Det gælder især hvalpe. Derfor er det bedst at vente med at lade din hvalp være alene, indtil du er sikker på, at den trives i familien. Selv da anbefaler jeg ikke, at du lader den være alene i mere end fire timer ad gangen, og så skal du hjælpe den til at lære at være alene.

Begynd med at lære din hvalp at være alene i ét rum. Gå ud af rummet og sæt et gitter for døren, så den ikke kan følge efter dig. Sæt dig lidt væk fra døren, så hvalpen stadig kan se dig. Når det fungerer, kan du begynde at lukke døren.

Lad nu hvalpen være alene i nogle få minutter. Gå så ind igen, men uden at udføre en stor hilse-ceremoni. Det skal være naturligt for hvalpen, at du går og at den er alene. Den vil begynde at stole på at du kommer tilbage igen. Øg derefter perioden, hvor hvalpen lades alene. 

Det er vigtigt, at du kun går ind til hvalpen, når den er stille. Ellers får den oplevelsen af, at det betaler sig at larme. Hvis den hyler, gør eller piber skal du vente med at gå ind, til den er stoppet.

Hvis det alligevel bliver nødvendigt at gå ind, imens hvalpen piber, skal du lade som ingenting og ignorere den. Lad være med at hilse, kæle, trøste eller på anden måde give den opmærksomhed. 

Hav tålmodighed! En hund ER et flokdyr og det kan tage tid at lære at være alene, men det betaler sig i længden.

Flere artikler til dig