Skal din hund i hundepension?

Mange pakker kufferten og rejser af sted på ferie i en enkel eller flere uger af gangen. Skal hunden ikke med på ferie er hundepension som oftest løsningen. Uanset om din hund er vant til at komme i hundepension, eller om det er første gang, er der nogle praktiske ting, der skal være styr på, så din hund kan få et så godt ophold som muligt. Vi giver her en række råd til dig, der skal have din hund i pension i løbet af sommeren.

Valg af pension

Først og fremmest skal du overveje, hvilken pension, der passer til hundens behov. Har din hund et højt eller lavt aktivitetsniveau? Har den det bedst alene eller i andre hundes selskab? Det er nogle overvejelser, der er gode at have for øje, når du skal vælge pension. Tag derfor ud og besøg pensionen først, så du får dannet dig et indtryk af stedet, og hvad det kan tilbyde.

Vaccinationer og behandlinger

Inden du tager din hund i pension, skal vaccinationerne være på plads. Det er et lovkrav, at din hund er vaccineret mod hundesyge, parvovirus og leverbetændelse. Da din hund vil opholde sig i nærheden af mange andre hunde, kan det være en god idé også at vaccinere den mod kennelhoste, der er yderst smitsom.

Det er også vigtigt, at tjekke om din hund har lopper eller indvoldsorm, i så fald skal den være behandlet mod det, inden den kommer til pensionen.

Pakkeliste

Ligesom du garanteret selv laver en pakkeliste til ferien, er der også nogle ting, du skal huske at pakke til din hund, som den får brug for i løbet af sit ophold.

Hundekurv og tæppe: Hundekurven skal med. Derudover kan det være en god idé at medbringe et tæppe eller et stykke stof, der lugter hjemligt og også gerne et stykke tøj, der lugter af dig.  Det giver tryghed til hunden i de nye omgivelser.

Legetøj: Selvom der er forskellige slags aktiviteter og legetøj i pensionen, kan du medbringe noget af din hunds eget legetøj, hvis den er særligt glad for noget af det.

Foder: Du vælger selv om din hund skal have det foder, de har i pensionen, eller om du foretrækker at medbringe det foder, din hund er vant til at få. Nogle hunde er følsomme overfor foderskifte, hvorfor det netop kan være en god idé at fortsætte med det vante. Du skal dog ikke forvente et afslag i prisen på baggrund af dette. 

Medicin: Hvis din hund får medicin, eller på anden måde er i behandling, skal den kunne behandles i pensionsperioden.

Information til pensionen

Pensionen kender ikke som sådan din hund, og derfor er det vigtigt, at du videregiver al den information, som du mener, er gavnlig og nødvendig for personalet.

Du skal informere om din hunds sundhedstilstand. Er den i behandling eller skal have medicin, skal du informere om dette. Det samme gælder, hvis din hund har allergi. Er der for eksempel bestemte fodertyper, den ikke kan tåle?

Hvis din hund er i løbetid, skal pensionatet vide det, så de kan holde den adskilt fra hanhundene. Vær forberedt på, at nogle hundepensioner vil vurdere, at de ikke kan tage imod hunhunden.

Derudover skal pensionatet have alle kontaktoplysninger til dig og hundens dyrlæge, så de kan ringe dig op, hvis det bliver nødvendigt.

Nyd din ferie!

Selvom du holder af din hund og garanteret vil savne den, er det vigtigt at huske på at nyde ferien. Din hund har det godt, og er sammen med professionelle og erfarende hundepassere, der lever af at gøre din hunds ophold på pensionen så godt og trygt som muligt.

Rigtig god ferie til jer alle!

Flere artikler til dig